Mraz – мелем за ушите

Еден од најквалитетните артисти на денешницата според мене кои ги има сите карактеристики на музичар во вистинска смисла на зборот е Jason Mraz. Има неверојатно карактеристичен глас, што дури во живо подобро звучи отколку на снимка. Уште покарактеристичен е неговиот начин на пеење и начинот на изведба, а знае да направи преубава  свирка со само акустична гитара и конги заедно со неговиот соработник Toca. Музиката која ја свири е комбинација од поп, reggae, jazz и country и успешно прави тој спој да звучи модерно и забавно. Исто така, познат е по неговите уникатни и невообичаени текстови, а играта на зборови му е заштитен знак. Едноставно зрачи со позитивност и среќа и преку своите песни успева да го пренесе тоа на своите слушатели и обожаватели.

Jason Mraz

Jason Mraz

Има издадено 3 студиски албуми и 2 албуми од концерти, од кои топло ви ги препорачувам I’m yours, O.Lover, Butterfly, Common Pleasure, Absolutely zero….кога ќе размислам, всушност сите!

Jason Mraz

Jason Mraz

Tags: , ,

Leave a Reply