Наслов

Здружението на новинари на Македонија денеска во 12 часот организира протест пред Основниот суд 1 во Скопје со кој ќе се побара од судовите поефикасна примена на судската пракса од Стразбур, сѐ додека не се најде соодветно решение за Декриминализацијата на клеветата:

„Во последно време сме сведоци дека новинари со полициска придружба со носат во судовите затоа што не со одѕвале на судските покани. Ние не сме против примената на ваквата мерка, но инсистираме тоа да биде спроведено неселективно“, велат од ЗНМ.

 

кдсјфјдкф dsfgbdhfghdsfdfdfhdjfdfdf

Наслов на сликата

Протести пред Основен суд 1

Creative Commons License
Наслов на делото од Ирина е лиценцирано под лиценцата Наведи извор-Некомерцијално-Сподели под исти услови 2.5 Македонија.

Tags:

Leave a Reply