Archive for мај, 2014

Нова „НИСМО“ верзија на ГТ-Р Софи и Буби

вторник, мај 20th, 2014
Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“. Ако постои еден модел во Нисановата гама на кој не му е неопходен „НИСМО“ третман, тогаш тоа е „ГТ-Р“. Сепак, ќе биде штета јапонскиот производител да ја пропушти можноста дополнително да го унапреди својот автомобил со високи перформанси.
(more…)

Анастазија-Меѓународен ден против хомофобијата и трансфобијата

вторник, мај 20th, 2014

Вчера во ЛГБТИ Центарот за поддршка се одржа настан во чест на Меѓународниот ден против хомофобијата и трасфобијата (IDAHOT).

14213780481_4fcfaa1746_n

 

Настанот започна со говор на Кочо Андоновски, програмскиот директор на ЛГБТИ Центарот за поддршка. Во својот говор тој даде краток осврт на значењето на Меѓународниот ден против хомофобијата и трансфобијата. Биљана Гинова од Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ го промовираше Интервентниот Фонд кој има за цел обезбедување помош на припадниците на ЛГБТИ заедницата во трите основни области: домување, правна и медицинска област.

На крајот од вечерта извршната директорка на Хелсиншкиот Комитет им додедли благодарници на сите учесници во кампањата “Македонија има љубов за сите” за придонес во намалувањето на хомофобијата и трансфобијата во Република Македонија.

 

Ј

вторник, мај 20th, 2014

nisan2Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“.

(more…)

“Нисан” во 2014 со унапредена верзија на “ГТ-Р” (Iva)

вторник, мај 20th, 2014

Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“.  (more…)

Konechno „НИСМО“ tretman i za „ГТ-Р“ Pajo

вторник, мај 20th, 2014

Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“. (more…)

НИСМО Нисан конечно на пазарот – Шиндре

вторник, мај 20th, 2014

Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“.

Ако постои еден модел во Нисановата гама на кој не му е неопходен „НИСМО“ третман, тогаш тоа е „ГТ-Р“. Сепак, ќе биде штета јапонскиот производител да ја пропушти можноста дополнително да го унапреди својот автомобил со високи перформанси.nisan1

Според последните најави што доаѓаат директно од извршниот директор на „Нисан“, Карлос Госн, токму тоа ќе се случи во  2014 година. Госн оваа информација ја соопшти при отворањето на новото седиште на спортското оделение на „НИСМО“ во Јокохама.

nisan3

-Ќе биде незамисливо да им овозможиме „НИСМО“ третман на сите автомобили на „Нисан“, а да пропуштиме тоа да го сториме на најспрестижниот меѓу нив – моделот „ ГТ-Р“, рече Госн.

„Освен тоа, она што го краси „Ниссан ГТ-Р“, како што се неговите перформанси, се рефлектираат во страста и талентот со кој располага „НИСМО“ тимот“, додаде тој.

Во „Нисан“ не се подготвени на медиумите да им откриваат повеќе детали за „Нисан ГТ-Р НИСМО“, освен дека тој ќе се темели на актуелната верзија на овој модел „ГТ-Р“ за 2013 година и дека во продажните салони ќе се најде во токот на 2014 година.

Регистрирани нови случаи на свински грип

вторник, мај 20th, 2014

Од дополнителните лабораториски анализи во Институтот за јавно здравје, уште кај девет пациенти кои беа сомнителни на грип докажано е присуство на вирусот. (more…)

Регистрирани нови случаи на свински грип

вторник, мај 20th, 2014

Од дополнителните лабораториски анализи во Институтот за јавно здравје, уште кај девет пациенти кои беа сомнителни на грип докажано е присуство на вирусот.  (more…)

Extra Speed

сабота, мај 17th, 2014

http://www.youtube.com/watch?v=1Peza7vN9yk

 

Veles sploten Veles solidaren

сабота, мај 17th, 2014

Veles se sobra i se solidarizirase za da pomogne na nastradanite vo Srbija.

Sobrana pomos za rok od 3 casa.

Sobrana pomos za rok od 3 casa.