Archive for мај, 2014

сабота, мај 17th, 2014

“>

Протести

сабота, мај 17th, 2014

download

Голема благодарност до „Црвениот крст“ за помошта во Босна и Србија

сабота, мај 17th, 2014
Волонтери на Црвениот крст.

Волонтери на Црвениот крст.

За родовите и патријархалните политики

сабота, мај 17th, 2014

Пред недела дена, на дел од медиумите се појави следната вест: „Наставничкиот совет на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ го усвои предлогот да се формира Институт за семејни студии. Продеканот за настава на Филозофскиот факултет, Никола Жежов ја потврди информацијата за одлуката и вели дека во моментот се подготвуваат наставните програми кои ќе бидат дел од новите студии. Дел од студентите на Филозофскиот факултет пак, велат дека е симптоматично тоа што Институтот за семејни студии се отвора истата година кога е ставена во мирување програмата на Институтот за родови студии. Продеканот Жежов вели дека мирувањето на родовите студии засега важи за годинешниот уписен рок, бидејќи од министерството за образование и наука решиле оваа година да не дадат бројка зауписи на нови студенти.“ (more…)

Идиотизам

сабота, мај 17th, 2014

Работнички права, капитализам и религија…
#Skopje2014 - a toilet in the sky

Активисти и снобови

сабота, мај 17th, 2014
crveni rotkvici

crveni rotkvici

Белградски „Легенди“ осмомартовски подарок за скопјани, група Легенди
Белградски „Легенди“ осмомартовски подарок за скопјани, група Легенди

 

Наслов на напис (пост) во група Б

сабота, мај 17th, 2014

Еве некој текст….

Лого на Гласомер

Дознајте … тралала

 

сс

Скејт паркот во Велес

петок, мај 16th, 2014

И студентите од УГД принудени да плаќаат за Студентски парламент

петок, мај 16th, 2014

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип се приморани да платат по 210 денари за Студентски парламент и Студентски правобранител . Како што може да се види од уплатниците кои се достапни на веб-страницата на факултетот, студентите не можат да запишат нов семестар доколку не ги достават овие уплатници при уписот

 

Нов пример за блог-пост

петок, мај 16th, 2014

Текст пример и слично.

Оваа слика над текстов е на друг сервер.

Видео..

Пример за слика

Пример за слика