Archive for the ‘Спорт’ Category

Агресивноста на спортската елеганција

сабота, јуни 28th, 2014

Неочекуваниот резултат од финалето на Лигата на шампионите го вивна меѓу облаците упорниот и темпераментен Ѕвер од клупата на Атлетико Мадрид.

Диего Симеоне е и официјално битна фигура на фудбалскиот терен. Неговата лична карактеристика на агресивност и дисциплина гледано низ призмата на естетското око на добро скроените брендирани одела е причина повеќе да собере фанови и поддршка во неговата макотрпна работа.

Повеќе информации за неговата работа во прилог на следниов линк .

Нов спортскиот модел на “Нисан”‘ најавен за 2014

четврток, февруари 28th, 2013

Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“. Ако постои еден модел во Нисановата гама на кој не му е неопходен „НИСМО“ третман, тогаш тоа е „ГТ-Р“. (more…)

Нисан “ГТ-Р” Нисмо во 2014

четврток, февруари 28th, 2013

Компанијата „Нисан“ потврди дека во 2014 година на купувачите ќе им ја понуди унапредената „НИСМО“ верзија на спортскиот модел „ГТ-Р“. (more…)

Скопје ја доби својата највисока зграда

сабота, февруари 19th, 2011

После Берлин, Париз и Виена и нашата метропола ја доби својата највисока зграда. Таа е инспирирана од архитектурата на метрополите низ Европа и низ светот, а е финансирана од Владата на Република Македонија. Зградата е изградена од  најстручниот тим од Македонија и од Италија чија соработка ветува многу.

”  Сместена во центарот на Скопје веднаш до споменикот на Александар Македонски , највисоката зграда сведочи за желбата за движење кон нова ера на архитектурата во Македонија и кон креирање на ново школа за млади архитекти кои што ќе се стремат кон уште поголеми достигнувања од нашите. Зборовите кои што ја опишуваат оваа зграда се модерно и урбано, токму тоа што му треба на нашиот град.” – вели една од архитектите Сандра Живкович.

најголемата зграда во Скопје- сместена во центарот на Скопје

Најголемата зграда во Скопје- дел од Скопје 2014

Тимот кој работи на овој голем проект е составен од 5 архитекти од Македонија кој своето образование го заврши на високо квалификувани факултети за архитектура и дизајн во Холандија, Франција, Италија и Австрија. Мотивот за градење на оваа зграда тие го најдоа во проектот Скопје 2014, на  кој сметаат дека му фали  ваков модерен елемент.

“На Скопје како метропола навистина му е потребно нешто кое што ќе го приближи чекор понапред до европските културни и архитектонски достигнувања кои ќе сведочат за успешноста на македонските архитекти. Токму затоа ние одлучивме да ја вметнеме оваа зграда во проектот Скопје 2014 и таа ќе биде финансирана од истиот тој буџет. ” – вели градоначалникот на Скопје. Овој тим понатаму  ќе му претстави на Скопје уште неколку свои големи проект  кои што ќе докажаат дека се навистина одличен тим.