Posts Tagged ‘Оскар’

Подостарен, сјаен, Оскар полни 83 години!

сабота, февруари 19th, 2011

Tема: Ди Каприо

Секогаш гламурозно, секое ново издание претставува нов предизвик за познатите фаци од Холивуд, да се промовираат на црвениот тепих. Но акцентот од страна на фановите е ставен на едно име, Леонардо Ди Каприо. Изработувајќи 2 блокбастери како “Shutter Island” и “Inception” во 2010 година, прашањето е дали конечно Ди Каприо ќе го освои својот Оскар?

Номинации (конкуренција за Лео):

Номинациите секогаш добро измерени, анализирани, простудирани…сепак најзвучен во номинациите покрај Лео, Марк Волберг со неговиот “The Fighter”. Повеќе од две децении на филмското платно, зад името на Ди Каприо стојат проекти како “Titanic”, “The Beach” “Blood Diomond” и ред други…сепак чичко Оскар сеуште не се сместил во неговата колекција. Останатите номинирани актери без посебно медиумско внимание, Џејмс Франко (“127 Hours”), Хавиер Бардем (“Biutiful”) и Џеф Бриџис (“True Grit”).

Што би било доколку не би било?

Прашањето за Ди Каприо, лесно: “Формата е привремена, класата останува засекогаш, доколку моите филмови се добро прифатени и запаметени, Ди Каприо ќе се памти исто како и името Џек Николсон”.